A ránctalanító krém szóra mindenki a nőkre asszociál. Persze gyakrabban keresnek a nők ilyen szépségápolási termékeket, de vannak férfiak is, akik számára ki kellett fejleszteni hasonló kozmetikumokat.

Az öregedés jeleit nagyon kevesen, mondhatni senki nem úszhatja meg. Ide tartoznak a nevető ráncok vagy a kis szarkalábak a szem alatt. Nem kell hiúnak lenni ahhoz, hogy ez zavarja az embert és megoldást keressen a problémájára. Van pár dolog, ami fokozottan igénybe veszi a bőrünket és segít a ráncok kialakulásában, ilyen például a sokáig tartó közvetlen napsütés, a szmog, vagy esetleg a nem megfelelő táplálkozás, a folyadék hiánya. Ezek következtében a bőr veszít ruganyosságából és a vitamin ellátottsága is csökken. Szintén nagyon fontos a mindennapos, tényleges pihenés. Hajlamosak vagyunk úgy feküdni, mintha pihennénk, de mással foglalkozunk közben. A napi 8 óra alvásnak meg kellene lennie, de erre a mai rohanós, stresszes világ nem ad lehetőséget. Ezért használjuk a különböző arcápolási termékeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Férfi arcápolás

Köztudomású, hogy a férfiak arcbőre merőben más, mint a nőké, átlagosan ötször vastagabb a bőrük, így kifejezetten olyan termékeket kell használniuk, amiknek az összetevője lejut a bőrük mélyére és ott fejti ki jótékony hatását. Számos kozmetikumokkal foglalkozó cég gyárt már férfiaknak szánt kozmetikumokat, ezért mindenképp érdemes nyitott szemmel járni.
Lehetőleg természetes összetevőkből készült kozmetikumokat válasszunk, mivel azok bizonyítottan jót tesznek a bőrnek és nem tartalmaznak mesterséges és káros anyagokat. Amivel óvatosan kell bánni és meg kell említenünk, azok a parabének, amit tartósításra használnak, ezért a kozmetikumok jelentős hányada tartalmazza. Ide tartozik még az illatanyagok és színezékek, amelyek nagy része allergizálhat, ami minden csak nem jó az amúgy is igénybe vett, ápolásra szoruló bőrnek.

 

 

 

 

 

 

 

Mit használjunk?

Lehetőleg olyan természetes anyagokból készült ránctalanító krémet használjunk, amelyek nem tartalmazzák a fentieket. Nagyon jót tesz a bőrnek a mandulaolaj, ami a ráncok nagy ellensége, mivel nagy mennyiségű E-, és K- vitamint tartalmaz. Ilyen például a WTN bőrfiatalító széruma, ami uniszex, így férfiak is használhatják a szem körüli ráncokra. Ami még nagy hatékonysággal használható az a sárgabarack-mag olaj, illetőleg az argán olaj. Ezek ketten nagyon magas zsírtartalommal rendelkeznek, így segítenek eltűntetni, illetve halványítani a ráncokat. A csipkebogyó és a gránátalma-mag olaj természetes, növényi hatóanyagként veszik fel a harcot a ráncok ellen. A- vitamin tartalmának hála részt vesz a sejtek képződésében és segítenek a kollagén termelődésében.

Mit tehetünk a hétköznapokon?

Aludjunk napi 7-8 órát, ami pihentető és mély alvás legyen, hogy regenerálódjanak az ráncok. Napi 2 liter folyadék csodákat tesz a bőrünkkel, sokkal élettel telibb és hidratáltabb lesz tőle. Fokozott A- vitamin bevitel, mivel ez a vitamin erősíti a kötőszöveteket és kedvezően hat a sejtgyarapodásra.

A Q10 koenzim kedvezően hat az öregedő bőrre, orvosolja a környezeti hatásokból származó ártalmakat, mint túlzott napfény, dohányzás. A túlzott negatív mimika, mint a szem és homlokráncolás is befolyásolja a ráncok kialakulását, ezért próbáljuk nyugalomban élni az életünket, engedjük el a stresszt, ne bosszankodjunk ok nélkül.

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!