Your co

Miért BB és CC?

A BB és a CC is egy mozaikszó, melyből a BB a beauty balm, vagyis szépség balzsam rövidítése, illetve a CC a color correct, vagyis szín korrekciót jelenti. Mindkét esetben egy arckrémről beszélünk, ha a funkcióját vesszük alapul, de mindkét kategória mást tud.
Nem is olyan régen a BB krémet a távol keleten fedezték fel az orvosok, hogy szépészeti beavatkozás után milyen jótékony hatással van a bőrre, kijavítja azok hibáit. Ezt el is nevezték „blemish balm”-nak, ami hibajavító balzsamot jelent, de végül „beauty balm”-ként került be a köztudatba, hiszen így mégis jobban hangzik.

 

A cc és bb krém közötti különbség

A BB krém egy olyan szépítőkrém, mely több funkciót egyesít magában. Alapvetően megkülönböztetünk egy ázsiai és egy európai vonalat. Amiben mindkettő hasonlít az az, hogy mindegyik fő funkciója a hidratálás, a napvédelem és a tökéletes, egységes arcszín biztosítása.  Az ázsiai BB krémek magas számú antioxidánst, illetve titán-dioxidot, és cink-oxidot tartalmaznak, melyek jelentős szerepet játszanak a fényvédelemben, mely ezek esetében az egyik első számú szempont.
Tehát ez nem egy új alapozó, hanem a bőrhibák olyan módú elfedése a célja, amivel egységesíti az arcbőrt. Az európai BB krém általánosságban egy színezett hidratálónak felel meg, valamint annyi fényvédő összetevőt sem tartalmaz, mint ázsiai társa. Van olyan vélemény, ami szerint egy európai BB-nél még egy széles spektrumú színezett hidratáló is jobb, mely nagyobb fényvédő faktorral rendelkezik. Többen panaszkodnak, hogy ezektől narancsos árnyalatú lesz a bőrük és nincs megoldásuk az igazán világos bőrre.

A CC krém, ahogy már említettük, egy színkorrekciójú alapozó, mely egy továbbfejlesztett BB krém, melynek az esetek többségében nagyobb a pigmenttartalma, jobban elfedi a piros, vagy barna foltokat, egységesebbé teszi az arcbőrt. A napvédelem ebben az esetben elenyészőbb, sőt van, amiből az antioxidánsokat, valamint a jótékony hozzávalókat is kihagyták. Fontos momentum továbbá, hogy a CC krémek jelentős része tartalmaz ránctalanítót, ezért senki nem szólja meg, ha 35 környékén az ember lánya lecseréli a BB krémet CC krémre.

Mit is vegyünk?

Akárhogy szeretnénk, nem olyan egyszerű pár szóban összefoglalni, hogy melyiket is érdemes megvenni. Mivel mindenkinek egyedi az arcbőre, mind összetétel, mind szín tekintetében, ezért meg kell találni a bőrtípusunknak, illetve a színárnyalatának megfelelőt. Hogy kinek mi tetszik, az egyéni, de azért azt kijelenthetjük, hogy vannak a piacon igazán jó kis ázsiai és európai BB, illetve CC krémek is. De ettől függetlenül úgy célszerű rájuk tekinteni, mint egy kiegészítő lépcsőfokra a színezett hidratálókrémek és az alapozók között. Ha egy finom, könnyed, egységes bőrszínt szeretnénk, mely nem nehezíti el a bőrünket, illetve megfelelően hidratálja is azt, akkor az európai BB-k közt érdemes keresgélni, mint amilyen az Aden BB krémje. Ellenben, ha tartósabb, egyenletesebb fedést szeretnénk elérni, esetleg lenne mit eltakarni az arcbőrünkön, akkor jobban járunk az ázsiai BB krémekkel, valamint a CC krémekel. Ha pedig az esetleges rácokat szeretnénk kevésbé hangsúlyossá tenni, akkor mindenképp a CC krémek közt érdemes mazsolázni. Egy másik fontos momentum, hogy nem árt utána olvasni, hogy melyik krém, melyik bőrtípuson, hogyan viselkedik, milyen a hatásfoka, vajon jó választás-e a számunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!