Ha nincs időd rá, vagy anyagilag nem engedheted meg magadnak, hogy 2-3 hetente körmöshöz járj, akkor ez a cikkünk Neked szól. Megmutatjuk, hogyan csinálhatsz magadnak gyönyörű körmöket házilag.

Honnan és milyen géllakkot szerezzünk be?

Mivel a géllakk egy UV fény hatására megkötő zselé, így elég sok mindent be kell szereznünk hozzá. Ha igazán minőségi munkát szeretnénk végezni, akkor ahhoz hasonlóan minőségi eszközökre is szükségünk van. Jobbára, minden valamirevaló, körmökkel foglalkozó boltban és webshopban elérhetőek ilyen induló szettek. Ezek általában tartalmaznak egy UV lámpát, reszelőt, polírozó tömböt, portalanító kefét, szálmentes törlőt, gél fixálót, bondert, leoldható fényzselét, nail prep-et és bondert, csak, hogy a nélkülözhetetlen elemeket említsük.

Hogyan kezdjünk neki?

Az első és legfontosabb, mondhatni alap dolog egy manikűr előtt, az alapos kézmosás. Ha a körmeiden körömlakk vagy géllakk van, akkor azt távolítsd el első lépésben, lehetőleg úgy, hogy ne sérüljenek a körmeid. Ezután jöhet még egy kézmosás.
A körömágyadnak a bőrét óvatosan nyomkodd fel a bőrfeltolóval, de vigyázz, hogy mindig óvatos mozdulatokkal csináld. Ez nagyon fontos lépés, mert, ha kimarad, akkor a bőrre kerülő géllakk miatt néhány nap alatt felpattog és leválik. Ha esetleg akkora a feltolt körömbőr, akkor érdemes bőrvágó ollóval levágni azt.

Most jön a bolyhozás. Egy finom reszelővel, vagy a szettben található buffer segítségével reszeld végig gyengéden a körmeidet, hogy egy matt, bolyhozott felületet láss magad előtt. Vigyázz, hogy ne reszeled túl! Ezután a portalanító kefével távolítsd el a port róla, de szigorúan a kefével, mivel a kezedről zsír kerülhet a körmödre, ami akadályozza a tapadást.
Ha ezzel megvagyunk, akkor következik a nail prep használata, amik több funkciót töltenek be egyben, vízelvonó, fertőtlenítő, zsírtalanító és megakadályozzák a gombásodást. Ezután következik a bonder, ami segíti a géllakk tapadását a körömre. Ez volt az előkészítés, innentől kezdődik a munka látványos része.

Minden esetben egy kevés átlátszó alap-, és fedőlakkal kezdjük a köröm befedését, majd, ha ez kész van, akkor tedd be az UV lámpa alá 2-3 percre, hogy megkössön a géllakk.
Ezután jön az egyik legdekoratívabb rész, a színes géllakk felvitele. Érdemes olyan színt választani, ami alapjáraton tetszik, vagy éppen illik hozzánk, mivel minden valószínűség szerint 2-4 hétig fogjuk nézni az alkotásokat. A színes rétegből általában 2 réteget viszünk fel úgy, hogy csak akkor kenjük fel a másodikat, ha az első már UV alatt megkötött.
Amennyiben szeretnénk valamilyen díszítést, akkor az ezután következik. Ilyen a strassz, kő, minta festése. Most következik a fixálás, ami azt jelenti, hogy egy réteg fedőlakkot vigyél fel a körmödre, majd köttesd 2-3 percig az UV alatt. Ezzel lezártad a körmeidet, már csak át kell törölnöd egy szálmentes törlőre felvitt zseléfixálóval.

Dobpergés… Kész is a tökéletesen kivitelezett géllakkod!

Még így a végén megjegyeznénk, hogy soha ne hagyd ki a bőrápoló olajat, amit szintén ecsettel tudsz felvinni.

A géllakk szakszerű leoldásáról most csak röviden írunk, mivel részletesen egy következő cikkünkben tudósítunk majd. Amennyiben lepattogott, meguntad a körmöd, akkor áztatófólia vagy áztatógyűrű segítségével le tudod oldani azt a körmeidről. A gyűrűbe tölts tipleoldó folyadékot, majd áztasd bele a körmödet 10-15 percre. Ha ez letelt, akkor egy bőrkaparó segítségével le tudod szedni a felpuhult lakkot.

Reméljük hasznos volt a mai cikkünk és sok kérdésre választ kaptatok. A következőig nyugodtan keress minket bizalommal!

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!