Napjainkban egyre többen küzdenek száraz, töredezett hajjal. Azon túl, hogy nem túl esztétikus látvány, a már töredezett részeken nem lehet visszafordítani a károsodást, azon csak egy kiadós hajvágás segít. De van egy jó hírünk. Megelőzhető a dolog, pár apró szabály betartásával.

 

Miért töredezik a hajam?

Ez nagyon sok minden miatt kialakulhat, de a leggyakoribb okok a következők: vitamin- illetve folyadékhiány, esetleg a nem a hajtípusnak megfelelő ápolás, vagy például nyár végén a leggyakoribb probléma, hogy a víz kiszárítja, a nap kiszívja és ezek együttesen őszre teljesen tönkre teszik még az amúgy ápolt és sértetlen hajat is. Ebből következik, hogy a hajunkat is védeni kell nyáron, ki kalappal, ki az erre kifejlesztett ápoló szérummal.
Vitaminhiány esetére manapság számos vitaminkészítmény áll rendelkezésünkre, de fontos, hogy olyan válasszunk, ami tartalmaz kálciumot, A-, C-, illetve E- vitaminokat.
Folyadékhiány esetén, igyekezzünk minél több hasznos folyadékot fogyasztani, lehetőleg vizet vagy magas gyümölcstartalmú gyümölcsleveket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel ápoljam?

Először a legjobb lenne megszabadulni a már töredezett hajvégektől, tehát ha lehet vágass belőle egy kevesek (vagy sokat), nem árt az új frizura. Ha ez a lépés megvan, akkor ideje beszerezned egy igazán jó sampont, mint amilyen a Stenders Sampon száraz, igénybe vett hajra.  Lardimonium hydroxypropyl hidrolizált keratint tartalmaz, mely felépítésében is megegyezik a keratinnal, mely a szép haj építőköve. Éppen ezért regenerálja a sérült szöveteket és segít megvédeni a hajat a negatív külső hatásoktól. Egészségesebb fényű és rugalmasabb lesz tőle a haj és ami a legfontosabb, egészséges és ápolt.

A tökéletes eredmény érdekében érdemes balzsamot vagy kondicionálót használni, ami mélyen ápolja és megújítja a hajszálak szerkezetét. Ha ehhez még tartalmaz barackmag-, vagy kókuszolajat, akkor teljes a hatás, mivel azok könnyen fésülhetővé teszik a hajat. Arra figyelj, hogy a kondicionálót vagy balzsamot sose kezd a hajtövektől, mert akkor zsírosodni fog, ami a másik véglet, de hasonlóan nem túl egészséges.

Most, hogy túl vagyunk a hajmosáson és ápoláson, egy újabb sarkalatos és sokaknál hajgyilkos dolog következik, méghozzá a fésülködés. Nedvesen nagyon kell vigyáznunk a hajunkra, hogy mindenképp lassan és óvatosan fésüljük ki azt, mivel vizesen hihetetlenül érzékeny és sérülékeny a haj szerkezete. Ilyenkor a legkönnyebb kárt tenni benne. Ha van rá kapacitás, lessük el a fodrászunktól a titkokat, hogy milyen technikával érdemes kifésülni a hajunkat. Érdemes hozzá beszerezni egy hagyományos fésűt meg egy megbízható hajkefét.

Ha ezzel megvagyunk, mindenképpen a fésűvel kezdjük kibogozni a gubancokat a sörényünkön. Lehetőleg ezt is kíméletesen, alulról felfelé tegyük, mert fordított esetben nagyon nagy károkat okozhatunk a hajunknak. Ha esetleg itt is rásegítenénk egy picit a hatékonyságra, akkor használjunk egy mélyregeneráló hajpakolást a Stenderstől, ami amellett, hogy megkönnyíti a kifésülést, erősíti a hajat és különlegesen finom illattal egészíti ki a frizuránkat.

Összegezve tehát, ha fokozzuk a folyadékbevitelt, figyelünk arra, hogy több vitaminhoz jusson a szervezetünk, valamint odafigyelünk a hajunk igényeire, akkor hamar helyre áll a rend a fejünkön, hamár a fejünkben megtörtént. ????

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!