Igaz, itt van végre a nyár és az idő is kedvez a napozásnak, de nem mindenki dolgozik olyan rugalmas munkaidőben, hogy jusson ideje arra, vegyen egy kis napfürdőt. Ilyenkor kerül elő az önbarnító, mint opció, hiszen mégsem lehetünk fal fehérek mikor odakinn szikrázik a napsütés.

Önbarnító krémek típusai

Önbarnító krémet többféle halmazállapotban találunk, mindnek különböző az állaga. Lássuk, hogy melyikre mi a jellemző. A legnépszerűbb és egyben legkönnyebben kezelhető állagú önbarnító a krém, melyet száraz, kevésbé zsíros bőrön lehet a leghatékonyabban alkalmazni. A spray is nagyon előnyös, mivel ez szárad meg a leggyorsabban, de éppen ezért gyorsan is kell vele dolgozni, ezért inkább haladó barnítóknak ajánljuk. Spriccelhetjük a barnítandó területre és a tenyerünkre egyaránt, a lényeg, hogy egyenletesen kenjük el. A balzsam tökéletesen segít a már lebarnult bőr barnaságát megtartani, és segítségével egyenletesebb barnaságot érhetünk el. Ápolja és hidratálja az igénybe vett bőrt. A zselé pedig a leggyorsabban felszívódó, az igazi barnasághoz leginkább hasonló látványt nyújtó formula.

                     

Az önbarnító felvitelének lépései

  1. Amennyiben eldöntöttünk, hogy ma mindenképp önbaríntó krémet fogunk használni, akkor azt csakis úgy kezdjük el, hogy elegendő időnk legyen arra, hogy be is fejezzük a műveletet. Ez pont nem az a folyamat, amit célszerű félbeszakítani. Amennyiben előtte szőrteleníteni szeretnénk, körmöt vagy hajat festetnénk, akkor azt minden esetben a barnítás előtt végezzük, mivel az önbarnító érzékeny lehet azokra az anyagokra és lejöhet. Szőrtelenítés esetén figyeljünk oda, hogy közte és az önbarnítás között legalább 24 óra teljen el, hiszen akár borotvát, akár epilátort, akár gyantát használunk, minden esetben érdemes pihenni hagyni a bőrt.
  1. A radírozás elengedhetetlen előzménye az önbarnításnak, mivel, ha egyenetlen, hibás bőrre visszük fel a krémet, akkor az a legtöbb esetben foltos, hol sötétebb, hol világosabb területeket eredményez. Különösen figyeljünk a könyökre, bokára, ha pedig arcra vinnénk fel, akkor előtte tisztítsuk meg és gyengéden radírozzuk le.
  1. Mindenképp tökéletesen száraz bőrre vigyük fel az önbarnítót, ezért praktikus, ha zuhanyzás után szárazra töröljük a bőrünket, majd csak 10 perc múlva kezdünk a műveletbe.

4. Amennyiben van olyan terület, ahol száraz a bőrünk, most van az az idő, amikor azt érdemes bekenni egy kis hidratáló testápolóval. Nagyon fontos, hogy kerüljük az olajat tartalmazókat. Amennyiben ez elmarad, fennáll az esélye, hogy foltos lesz a barnításunk.

  1. Mindenképp a bőrünknek megfelelő színt válasszuk ki, állagban pedig attól függ, hogy milyen a bőrünk és mennyire vagyunk rutinosak a használatában. Azoknak, akik még csak most ismerkednek vele, azoknak javasolt a színezett önbarnító használata, míg a tapasztaltabbaknak mehet a spray vagy zselé is. Enyhe önbarnítós testápoló esetén a végleges színt 2-4 alkalom után tudhatjuk magunkénak, akkor érjük el a kívánt hatást.
  1. Fontos, hogy merről merre haladunk amikor felvisszük a krémet. Lehetőleg a bokától kezdjük és körkörös mozdulatokkal haladjunk felfelé, így lesz egyenletes a színünk. Amennyiben fordítva tesszük, előfordulhat pár sötétebb folt a hajolgatás következtében.

7. Az arcunkon nagyon óvatosan bánjunk a barnítóval. Ahol könnyen megfog a nap, ott azért lehet bátrabban felvinni a barnítót, de a többi részen csak módjával, mert ahol szárazabb a bőrünk, ott besötétedhet.

                 
  1. Várjuk meg míg megszárad az önbarnító. 10-15 percig ne nyúljunk hozzá, majd, ha ez letelt, akkor vigyünk fel a bőrünkre egy kis babahintőport, így nem fogja meg a ruhánkat. 6-8 óráig ne zuhanyozzunk, ha megoldható, és lehetőleg az izzadást is kerüljük.

9. Mint mindenben, ebben is előfordulhat pár pici hiba. Ha találunk sötétebb foltot, akkor nehogy elkezdjük levakarni, hanem praktikusabb egy félbe vágott citrommal bekenni az érintett felületet és nedves törölközővel átdörzsölni.

10. Hogy meddig tart a barnaság? Ez mind attól függ, hogy mennyire vigyázunk rá. Fürdéskor lehetőleg gyengéden masszírozva vigyük fel a tusfürdőt, ne dörzsöljük a bőrünket, ha nem muszáj. Mindig hidratáljuk a bőrt, ez nagyon fontos!

Ha pedig elkezd fakulni, akkor elő a radírral és kezdjük elölről az egészet, így gyönyörű és állandó színünk lesz a nyáron, függetlenül attól, hogy kijutunk-e napra vagy sem. Ha úgy érzed, hogy továbbra sem vagy biztos abban, hogy hogyan is kéne használni az önbarnítót vagy hogy való-e neked, kérdezz tőlünk bátran, segítünk!

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!