Kevés az olyan nő, akik megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy nem használnak szempillaspirált. Akkor sem kell elkeseredni, ha idáig azért kerülted a használatát, mert érzékeny a szemed és nem találtad a megfelelőt szempillaspirált allergiás szemre.

Van olyan szempillaspirál, amitől nem gyullad be a szem

Fontos azt tisztázni, hogy mi az, ami irritálja az érzékeny szemet és mi az, amire nagyon kell figyelni az összetevők listáján. Az alapanyagoknak az a része, ami a legfontosabb dolgokban vesz részt, mint a színezés és a tartósság, általában maximálisan természetes összetevők, így velük van a legkevesebb gond. Ezek jórészt növényi viaszok, valamint pigmentek, amik a színért felelősek. Ezeket szigorúan szabályozzák, ezért általában olyanokat használnak a szemre kerülő smink termékekben, amik véletlenül sem allergizálnak és természetesek. Ilyen mondjuk a vasoxid.

                   

Ahol a probléma kezdődik, az az ezután következő rész. Például az illatanyagokat nyugodtan sorolhatjuk a problémás kategóriába, hiszen ezek mesterséges, allergiát okozható tényezők. Allergiás vagy érzékeny szeműeknek kifejezetten nem ajánlottak a hosszabbító spirálok, mivel azok tartalmaznak apró, speciálisan erre a célra kifejlesztett rostszálakat. Ezeknek az a funkciójuk, hogy a szempillához hozzátapadva dúsabbnak és hosszabbnak tűnjenek a pillák. Ellenben, ha nem tapadnak megfelelően a szempillához, akkor lepotyognak, és ha érzékeny szemű nő használja, akkor tuti, hogy a szemébe hullik, így begyullad az amúgy is allergiás szem. A kontaktlencsék használók természetesen ugyanebbe a kategóriába tartoznak, mivel ahogy a „szempillaspirál kontaktlencsét viselőknek” cikkünkben írtuk, rendkívül kellemetlen, ha valami irritálja a szemet a lencse alatt.

Hol vegyük?

Lényeges szempont a beszerzési hely is, mivel, ha megbízható helyen vesszük, például drogériában, hipermarketben, az sokat javít annak az esélyein, hogy egy tiszta összetevőjű, jó minőségű szempillaspirált kenünk fel a pilláinkra. Ha olyan helyen vesszük, amit nem ismerünk, esetleg valamilyen utánzatot sikerül beszereznünk, annak az összetevői nem feltétlenül egyeznek meg az eredeti, drágább, márkás darabéval.

Nagyon fontos továbbá, hogy SOHA ne feküdjünk le aludni anélkül, hogy eltávolítottuk volna a sminket, mivel az éjszaka folyamán bármikor belekerülhet a szemünkbe, ami égő, viszkető, szúró érzéssel jár, tehát minden, csak nem kellemes. Ezen túl a bőrünknek is kell idő a regenerálódásra, pihenésre, ami adott esetben sminkben, eltömődött pórusokkal, nem igazán kivitelezhető. Ezért esténként mindenképp szabaduljunk meg a sminkünktől és ápoljuk a bőrünket egy annak megfelelő hidratáló krémmel, hiszen a bőrünk is megérdemli a törődést.

Tehát azt hiszem, ha megfogadjuk a fenti tanácsokat, nem igazán érhet minket baj, és így ki sem kell hagynunk a szempillaspirál használatát. Egy jó spirállal megkoronázzuk a sminkünket, az teszi igazán vibrálóvá, élővé a szemünket. Ezért ne hagyjuk, hogy az érzékeny szemünk elvegye tőle a kedvüket, merjünk próbálkozni, de mindig tartsuk szem előtt az egészséget. További cikkeket találni a témában a blogunkban, csemegézzünk kedvünkre!

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!