Természetes összetevők

Rengeteg olyan kozmetikum van, aminél nem tudjuk, hogy mit tartalmaz a termék, sőt sokszor nem is értjük, hogy mit takarhat egy-egy kifejezés.

Saleswoman organizing natural oils

Ahhoz, hogy tudatosabban vásároljunk, bőrünk egészségének figyelembe vételével, ismernünk kell azokat az összetevőket, melyek kárt tehetnek bennünk.

Az általunk forgalmazott termékek nem tartalmaznak SLES, SLS, parabént. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Az SLS (sodium lauryl sulfate) az egyik legelterjedtebb tisztítószer, tisztálkodási szer hatóanyag. Hatásosan távolítja el a zsíros, olajos szennyeződéseket, akár a bőrünkről, hajunkról, de a piszkos edényekről, vagy különbüző felületekről. Azonban ezeknek a tulajdonságainak meg vannak az ellentétes, ártalmas hatásai is, melyek nem feltétlenül érnek meg annyi kockázatot, hogy nyugodt szívvel használjuk. Az SLS-t tartalmazó kozmetikumok irritálják a bőrt, szemeket, súlyosbítják a különböző bőrbetegségeket, mint például az ekcéma tüneteit, emellett akadályozzák, lassítják a sebgyógyulást.

Az SLES (sodium laureth sulfate) szintén egy tisztítószer hatóanyag, mely rengeteg tisztálkodószerben fellelhető, olcsó és hatékony habképző anyag. Azonban ennek is meg vannak a hátulütői. Mint ahogy az SLS, ez is bőr és szem irritációt, de akár súlyos kiszáradást is okozhat.

A Parabének a kozmetikumok jellegzetes tartósítószerei, mivel erősen antibakteriális, gombaölő hatásuk van, olcsók és hatékonyak. Azonban erős egészségkárosító tulajdonságokkal rendelkeznek, sokakban allergiás reakciókat váltanak ki, valamint nagy koncentrációban irritálják a bőrt és a nyálkahártyát.

 

bodybutiq_logo

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 1139 Budapest, Váci út 99.

Telefon: +36-30-224-81-88
Email: info@bodybutiq.com

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Bevásárlótáska
There are no products in the cart!